фирми продукти
представяме
работа
 
14 идеи за декоративна украса с панделки и мъниста

мъниста и панделкиАко искате да освежите аксесоарите в дома си и да внесете красота в интериора без излишни средства, можете да използвате за целта разнообразие от многоцветни панделки и мъниста. Ето няколко идеи в тази насока:


1. Използвайте готови или направени от Вас обшивки с помпони или мъниста, за да украсите ръбовете на абажурите в дома си.

2. Направете обшивка на юргана, калъфките или завесите като използвате за целта два реда  панделка, пришита или залепена към ръба на тъканта.

3. Поставете в центъра на декоративните възглавнички (отпред и отзад) по едно голямо  копче, облечено в материя, подобна на калъфките.

4. Създайте акцент върху материи с щампован десен, като пришиете или залепите декоративни мъниста на равни разстояния – например в центъра на цветчетата или по извивката на дадена линия.

5. Използвайте едноцветни помпони с различни размери, за да украсите декоративните възглавнички или ръба на дамаската на канапето. Ако ги използвате върху възглавничките, най-добре е да ги пришиете несиметрично, като ги "разхвърляте" на различни места.

мъниста и панделки6.  Украсете декоративните възглавнички с обшивка от дребни мъниста, като поставите акцент в единия ъгъл - "пискюл" от мъниста.

7. Пришийте парче не много широка панделка към повърхността на декоративните възглавнички или кувертюрата – изберете лента в контрастиращ цвят и я оформете като буква или красива завъртулка.

8. Превърнете обикновената възглавница в декоративна, като обшиете ръбовете й с широка панделка.

9. За да придадете на абажурите повече блясък, драпирайте горният им ръб с мъниста.

10. Направете си подложки за масата с две лица, като пришиете две различни подложки с гръб една към друга, като можете да ги доукрасите с няколко декоративни копчета.


мъниста и панделки11. Пришийте към ръбовете на покривката за маса два реда кръгли пискюлчета – едните малки, а другите по-големи, така че двата реда да се припокриват частично. Още по-интересен ефект ще постигнете, ако пискюлите са с различен цвят.

12. Украсете салфетките за хранене като пришиете или залепите в центъра им дълга панделка, която впоследствие можете да използвате, за да ги връзвате на руло (при подредба на масата).

13. Декорирайте вазите в дома си, като използвате наниз от мъниста – увийте наниза около гърлото на вазата на няколко реда и завържете краищата. Вместо ваза, можете да използвате и красиво оформена бутилка.

14. Украсете ръбовете на възглавнички, салфетки, покривки, кувертюри и прочее с помощта на лъскава лента – оформете лентата "на вълни", като пришивате или залепвате леко всяка "вълна" към тъканта, за да се запази ефектът.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, декорация, мъниста, панделки, украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg